Keinovalosta apua ennenaikaiseen synnytykseen? Keinovalo hidastaa synnytystä

post thumb
Synnytys
by Heidi/ on 08 Mar 2021

Keinovalosta apua ennenaikaiseen synnytykseen? Keinovalo hidastaa synnytystä

Keinovalo vaikuttaa melatoniinin eritykseen, mikä haittaa nukahtamista. Melatoniinilla on myös yhteyttä synnytykseen oksitosiinin kautta. Nyt on myös kiinnostuttu tutkimaan melatoniin itsenäisiä vaikutuksia synnytykseen, joten melatoniinilla voi olla myös suora yhteys synnytyksen edistymiseen ja sitä kautta myös keinovalolla.

Sairaalassa oleva keinovalo vaikuttaa samalla tavalla synnyttäjään kuin kotona iltamyöhään saatu keinovalo. Tämä voi hidastaa ja jopa pysäyttää synnytyksen.

Keinovaloa hyödynnetään Floridalaisessa sairaalassa ennenaikaisen synnytyksen ehkäisemisessä.

A Florida researcher is tackling a new and inventive way to slow down and perhaps prevent preterm labor. The solution? A pair of goggles. The light emitting devices could intermittently flash a blue light at a sleeping pregnant mother at risk for preterm labor. That flash of light could cause a drop in the brain hormone melatonin, which is tied to contractions.

Meidänkin tulisi huomioida keinovalon vaikutus, niin emme käytä sitä väärin vaan juuri oikeisiin tilanteisiin.

Mielenkiinnolla jään seuraamaan tutkimusta miten keinovalo vaikuttaa synnytykseen ja voidaanko sitä alkaa käyttämään synnyttäjien “valohoitona” niin kuin vauvoille käytetään sinivalohoitoa bilirubiinin hajottamiseen ihossa.

Jos synnytykseen vaikuttavat asiat kiinnostavat, niin tervetuloa tutustuman niihin lisää Synnytyksen ABC:n blogissa.